GHIMBIR, ULEI ESENȚIAL PUR (ZINGIBER OFFICINALE) 10 ml

Mayam
13,00 RON
Uleiul esențial de ghimbir este un ulei cald și stimulator, antalgic și antiinflamator, util în ameliorarea durerilor, colicilor, crampelor și a stărilor de greață. Este un reputat afrodisiac și tonic general. Ajută în stări de oboseală, frigiditate, inapetență.
In stoc

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: M-1162T Ai nevoie de ajutor? 0770.449.364
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Virtuțile culinare și terapeutice ale ghimbirului sunt cunoscute de mult timp. Uleiul esențial obținut prin distilarea rizomilor este utilizat în aromaterapie datorită acțiunii aperitive și revigorante, în parfumerie grație mirosului său cu note calde, lemnoase, dar și în cosmetică, având proprietăți antiinflamatorii, de stimulare a circulației periferice și de tonifiere.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a rizomilor

Proprietăți organoleptice: lichid clar, ușor gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: aromă caldă, puternică, picantă, cu note lemnoase și condimentate

Ingrediente (INCI): zingiber officinale root oil


Proprietățile uleiului de ghimbir

  • antalgic și antiinflamator, util în ameliorarea durerilor articulare și musculare
  • aperitiv, tonic al sistemului digestiv
  • stimulator și tonic al sistemului nervos
  • tonic sexual, afrodisiac
  • tonifiant cutanat, ajută la stimularea creșterii părului


Recomandări, aplicații

  • ameliorarea durerilor musculare și osteo-articulare, încălzirea membrelor și a musculaturii
  • în caz de greață, mahmureală, rău de mișcare sau de călătorie
  • flatulență, digestie lentă, inapetență, balonări
  • oboseală generală, impotență, frigiditate
  • alopecie, căderea părului
  • parfumarea cosmeticelor și crearea de parfumuri, ape de toaletă


Cum se folosește uleiul de ghimbir

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient în produse cosmetice dozaj uzual este de 0,5-2%
  • diluat cu ulei vegetal, aplicat prin masaj pe zonele dureroase sau care necesită stimulare, încălzire
  • diluat cu ulei vegetal, aplicat prin masaj pentru pregătirea mușchilor înainte de efort
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente sau geluri cu aplicație locală pentru ameliorarea durerilor
  • diluat cu ulei vegetal, aplicat prin masaj pe coloana vertebrală sau pe plexul solar pentru stimularea apetitului sexual și în caz de oboseală generală
  • diluat cu ulei vegetal sau ca ingredient în cremă pentru masaj pe abdomen în caz de probleme digestive
  • câteva picături pentru comprese calde în caz de probleme digestive, colici, crampe, balonare
  • 1-2 picături pe batistă pentru inhalare în caz de greață, indigestie, mahmureală, rău de mișcare
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană, prin vaporizare sau difuzare aeriană, alături de alte uleiuri esențiale
  • ca ingredient în șampoane, frecții sau măști capilare contra căderii părului sau o picătură adăugată în doza de șampon
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se folosi pentru copii sub 3 ani
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Scrie un review


close

GHIMBIR, ULEI ESENȚIAL PUR (ZINGIBER OFFICINALE) 10 ml

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.