FRAGONIA, ULEI ESENȚIAL PUR (AGONIS FRAGRANS) 5 ml

Mayam
22,00 RON
Este un ulei prețios apreciat pentru proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare și purifiante, benefice pentru pielea problematică. Este considerat ca fiind o alternativă cu miros mult mai plăcut, floral, la uleiul esențial de tea tree.
In stoc

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: M-1305T Ai nevoie de ajutor? 0770.449.364
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Fragonia este originar din coasta de sud a Australiei și face parte din familia Myrtaceae. Este un arbust care poate crește până la 2 m înălțime, are frunze rigide, groase, iar florile acestuia de culoare roz și alb înfloresc din ianuarie până în mai.

Uleiul esențial de fragonia are un parfum pregnant, cu note proaspete, ușor dulci-florale, este un ulei prețios cunoscut pentru proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare și purifiante, benefice pentru pielea problematică. În aromaterapie este apreciat îndeosebi pentru efectul echilibrant al stărilor emoționale.

Fragonia simbolizează arhetipul principiului feminin. Din ramurile acestuia se obține un ulei esențial prețios, care aduce armonie, facilitează reconcilierea cu sinele. Are capacitatea de a elibera energiile negative, distructive și blocajele vechi, alungă anxietatea, depresia, neliniștea, angoasele; aplanează conflictele interioare sau cu cei din jur, facilitează introspecția, ajută la stabilizarea și controlarea emoțiilor, reglează schimbările bruște de dispoziție, promovează starea de beatitudine.

Acțiunea împotriva infecțiilor bacteriene și micotice este comparabilă cu cea a uleiului de tea tree, însă mirosul acestuia este mult mai plăcut.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din ramurile și frunzele tinere

Proprietăți organoleptice: lichid limpede, incolor până la galben deschis

Descriere olfactivă: miros pregnant, proaspăt, cu note subtile floral-fructate, ușor medicinal

Nota parfumului: de mijloc

Ingrediente (INCI): agonis fragrans branch/leaf oil


Proprietățile uleiului de fragonia

  • anti-acneic, antiinflamator
  • benefic pentru atenuarea progresivă a imperfecțiunilor pielii
  • benefic pentru ten gras, problematic
  • antibacterian, antifungic, antimicotic, antiinfecțios
  • deodorant, inhibă dezvoltarea bacteriilor cauzatoare de mirosuri neplăcute pe piele
  • antalgic, util în caz de dureri musculare, reumatism, artrită


Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în produse cosmetice și aromaterapeutice
  • este o alternativă cu miros mai plăcut la uleiul esențial de tea tree (arbore de ceai)
  • dozaj indicativ: 0,5 - 2% inclus ca ingredient în compoziții cosmetice, la rece; în emulsii la faza finală

APLICAȚII:

  • creme de zi și de noapte
  • seruri uleioase, uleiuri faciale
  • unguente, balsamuri
  • aftershave
  • deodorante
  • seruri și balsamuri capilare
  • uleiuri de masaj


Proprietăți aromaterapeutice

  • dispune de proprietăți energetice remarcabile
  • de ajutor în caz de depresii, insomnii, anxietate
  • efect de stimulare a unei stări de bine, armonizant psiho-emoțional
  • echilibrant emoțional, benefic în caz de situații conflictuale, ranchiune, sentimente negative
  • neurotonic, este benefic pentru un psihic extenuat, vitalitate scăzută
  • ameliorează lipsa de încredere, reduce iritabilitatea și oboseala cronică
  • induce o stare de relaxare, de optimism și încredere
  • de ajutor și persoanelor care călătoresc frecvent și sunt afectate de diferențele de fus orar

APLICAȚII:

  • sub formă de ulei de masaj, cca 20-30 picături în 50 ml ulei vegetal, aplicat de-a lungul coloanei vertebrale, în zona chakrelor sau a plexului solar
  • difuzat în aer cu lampa de aromaterapie


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Scrie un review


close

FRAGONIA, ULEI ESENȚIAL PUR (AGONIS FRAGRANS) 5 ml

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.