SANTAL AMYRIS, ULEI ESENȚIAL PUR (AMYRIS BALSAMIFERA) 10 ml

Mayam
16,00 RON
Degajă un parfum balsamic, lemnos, subtil de mosc, utilizat ca esență parfumantă cu note de fond și ca fixator de parfum. În aromaterapie este folosit ca decongestionant limfatic și venos, pentru efectul cardiotonic, echilibrant, pozitivant, de favorizare a contemplării și relaxării.
In stoc

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: M-1155T Ai nevoie de ajutor? 0770.449.364
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Lemnul arborelui de santal de Haiti este atât de bogat în uleiuri încât este folosit ca și candelă de locuitorii din Haiti, întrucât arde un timp îndelungat. Uleiul esențial distilat din lemnul arborelui degajă un parfum balsamic, lemnos, cu note de mosc, și este utilizat în parfumerie, aromaterapie și în aplicații cosmetice.
Notă: a nu se confunda cu uleiul esențial din lemn de santal (santalum album) care are un miros similar dar mai intens și pregnant, și care este mult mai scump.

Alte denumiri: amiris, santal de haiti, santal roșu

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din părțile lemnoase

Proprietăți organoleptice: lichid limpede de vâscozitate medie, culoare galben-maroniu

Descriere olfactivă: lemnos, balsamic, cald, cu note subtile de mosc

Ingrediente (INCI): amyris balsamifera bark oil


Proprietățile uleiului de santal amyris

  • decongestionant limfatic și venos
  • stimulator al circulației periferice
  • stimulează activitatea cardiacă
  • echilibrant, adaptogen
  • pozitivant, util în stări de convalescență, angoase, oboseală
  • favorizează un climat potrivit pentru relaxare și meditație
  • parfumant cu note de bază, fixator de parfum


Cum se folosește uleiul de santal amyris

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj aromaterapeutic pe spate sau plexul solar, în dozaj de până la 10%
  • ca ingredient în creme și balsamuri pentru probleme venoase și circulatorii, varice
  • dozaj indicativ pentru includerea în compoziții cosmetice de îngrijire a pielii 0,5 – 3%
  • ca esență parfumantă cu note orientale dar și ca activ cosmetic pentru poduse de îngrijire și igienă, inclusiv pentru bărbați
  • ca ingredient pentru preparate de îngrijire a părului
  • prin vaporizare, difuzare aeriană sau cu lampa de aromaterapie, asociat cu alte esențe, pentru o atmosferă relaxantă, potrivită pentru reculegere sau meditație
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide, ca notă de bază și fixator


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Scrie un review


close

SANTAL AMYRIS, ULEI ESENȚIAL PUR (AMYRIS BALSAMIFERA) 10 ml

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.